Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en mis geen acties, sale en nieuwe modelaankondigingen meer. Na aanmelding ontvangt u een kortingsvoucher voor de eerste aankoop.

Bitte geben Sie eine gültige eMail-Adresse ein.
  • Nieuwe modellen Connexxion, Qbuzz, R-NET Arriva, De Lijn, Salez Lenz.
  • Reserveer nu alvast en voorkom een op = op!

NTM - Heereveen

Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM)

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

NTM

Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM) Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad. Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico. meer lezen »
Venster sluiten
NTM - Heereveen

Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM)

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

NTM

Bestverkopend
Schaal 1:43
Op besteling
Schaal 1:43
Op besteling
Filters sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Schaal 1:43
Op besteling
HB Model NTM 1009 Crossley de Schelde NS Serie 1000 - 1125
HB Model NTM 1009 Crossley de Schelde NS Serie...
HB Model NTM 1009 Crossley de Schelde NS Serie 1000 - 1125 HB Modellen worden handgemaakt in resin naar modellen van Nederlandse vervoersbedrijven tot 1990. HB Model in schaal 1:43 wordt exclusief en uitsluitend op bestelling verkocht...
Inhoud 1
€ 135,00 *
Schaal 1:43
Op besteling
HB Model NTM 1927 Crossley SD42/1 / De Schelde
HB Model NTM 1972 Crossley SD42/1- De Schelde...
HB Model NTM 1972 Crossley SD42/1- De Schelde Aviolanda Bestemming: Richting Drachten HB Modellen worden handgemaakt in resin naar modellen van Nederlandse vervoersbedrijven tot 1990. HB Model in schaal 1:43 wordt exclusief en...
Inhoud 1
€ 135,00 *

Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM)

De Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM) was tussen 1880 en 1956 verantwoordelijk voor het aanleggen, exploiteren en onderhouden van de tramlijnen die in Friesland hebben gelegen. Ondanks de naam is dit trambedrijf uitsluitend in Friesland en aangrenzende delen van Groningen, Drenthe en Overijssel actief geweest. Als streekbusbedrijf is de NTM actief gebleven tot 1971.

Nadat de eerste NTM-autobus reed op 16 juli 1930, ontwikkelde de NTM zich in de loop der jaren tot de grootste streekvervoerder in de provincie Friesland onder regie van de NS, die 90% van de aandelen in handen had. Het vervoergebied bestond, nadat enkele lijnen waren geruild met andere bedrijven, uit het oostelijk en zuidoostelijk deel van Friesland met uitlopers naar Groningen, Assen en Meppel. De NTM exploiteerde ook de buslijn van Leeuwarden en Heerenveen over de Afsluitdijk naar Alkmaar, aanvankelijk in opdracht van de Algemeene Transport Onderneming, vanaf 1948 op een gezamenlijke concessie met de NACO. Ook de stadsbusdiensten van Leeuwarden werden door de NTM geëxploiteerd.

Op 1 april 1971 ging de NTM een fusie aan met de busbedrijven NOF te Dokkum en LABO en LAB, beide te Leeuwarden. Het nieuwe bedrijf, de Friese Autobus Maatschappij (FRAM), was officieel gevestigd te Leeuwarden. De FRAM had haar hoofdkantoor echter in de voormalige NTM-vestiging te Heerenveen (bron: wikipedia)

Laatst bekeken