Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en mis geen acties, sale en nieuwe modelaankondigingen meer. Na aanmelding ontvangt u een kortingsvoucher voor de eerste aankoop.

Bitte geben Sie eine gültige eMail-Adresse ein.
  • Zomeraanbieding maand Augustus
  • CXX ZWN & WN met extra korting!
Aanbieding tot::
Aanbieding nog:

Sluiten

  • Nieuwe modellen Connexxion - EBS - Qbuzz - De Lijn en meer
  • Reserveer nu alvast en voorkom een op = op!

Twee Provincien

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

TP

Twee Provincien Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad. Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico. meer lezen »
Venster sluiten

Twee Provincien

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

TP

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Twee Provincien

De N.V. Vervoermaatschappij "De Twee Provinciën" (TP), gevestigd te Rotterdam, was van 1942 tot 1974 een samenwerkingsverband van streekbusmaatschappijen in delen van de twee provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Het vervoergebied bevond zich ten zuiden van de lijn Rotterdam - Utrecht, namelijk de Krimpenerwaard, de Zwijndrechtse Waard, de Alblasserwaard, de Vijfheerenlanden en de Lopikerwaard. Belangrijke steden waar de TP-bussen kwamen, waren Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Leerdam, Gouda, Culemborg en Utrecht.

De TP kon haar particuliere status niet handhaven. In 1966 werd als eerste de RAGOM ingelijfd door de Nederlandse Spoorwegen. De directeur van NS-dochteronderneming WSM ging toen ook leiding geven aan de RAGOM, die haar lijnen vanuit Ridderkerk bleef exploiteren binnen het TP-verband, ook nadat de WSM in 1969 gefuseerd was met Citosa tot Westnederland.

Pas nadat de andere drie bedrijven eerst waren samengevoegd onder de paraplu van de Reederij op de Lek en in 1971 door de NS waren overgenomen, ging de complete Twee Provinciën in 1974 op in Westnederland.

Laatst bekeken