Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en mis geen acties, sale en nieuwe modelaankondigingen meer. Na aanmelding ontvangt u een kortingsvoucher voor de eerste aankoop.

Bitte geben Sie eine gültige eMail-Adresse ein.
  • Nieuwe modellen Connexxion, Qbuzz, R-NET Arriva, De Lijn, Salez Lenz.
  • Reserveer nu alvast en voorkom een op = op!

VAGU Oudewater

VAGU Oudewater

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

vagu

VAGU Oudewater Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad. Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico. meer lezen »
Venster sluiten
VAGU Oudewater

VAGU Oudewater

Let op: Leverbaar.......maar niet altijd in voorraad.

Betalen na gereedkomen. Verzenden op eigen risico.

vagu

Bestverkopend
Schaal 1:43
Op besteling
Filters sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Schaal 1:43
Op besteling
HB Model VAGU 76 Leyland den Oudsten Semi Tour NS serie 2800
HB Model VAGU 76 Leyland den Oudsten Semi Tour...
HB Model VAGU 76 Leyland den Oudsten Semi Tour NS serie 2800 HB Modellen worden handgemaakt in resin naar modellen van Nederlandse vervoersbedrijven tot 1990. HB Model in schaal 1:43 wordt exclusief en uitsluitend op bestelling verkocht...
Inhoud 1
€ 135,00 *

VAGU Oudewater

De firma Verenigde Autobusdiensten Gouda-Utrecht V.A.G.U., kortweg VAGU, gevestigd te Oudewater, is een voormalig Nederlands openbaar vervoerbedrijf, in 1942 voortgekomen uit het samengaan van de busbedrijven van B. Blom te Gouda (lijn Gouda - Oudewater) en A. Zanen te Oudewater (lijn Oudewater - Utrecht).

Het busmaterieel van de VAGU was te herkennen aan de felle kleur blauw. In de jaren zeventig werd hier het standaardgeel aan toegevoegd. Het wagenpark, waarin diverse merken vertegenwoordigd waren met een carrosserie van Van Rooijen en later meestal van Domburg (beide gevestigd te Montfoort), werd toen gestandaardiseerd op het merk Leyland. Er werd tweedehands NZH-busmaterieel aangeschaft, zoals een vijftal Leyland-Werkspoor bolramer-streekbussen, kortere Leyland-Verheul bussen en zelfs exemplaren die eigendom van de NHADO waren geweest en via NACO en NZH bij hun vierde eigenaar terechtkwamen.

In de latere jaren zeventig schafte de VAGU echter ook nieuw materieel aan: Leyland-standaard streekbussen met een zelfdragende opbouw van de carrosseriefabrieken Domburg te Montfoort en Den Oudsten te Woerden, deels via de inkooporganisatie van de ESO. In 1985 werden als laatste drie Den Oudsten-bussen op een DAF MB200-chassis aangeschaft.

Laatst bekeken