Autocult 10002 Mercedes Benz OP312 Van Rooijen 1:43

Autocult
10002
Op bestelling
    Levertijd:Op bestelling
Bestel uw model
  • Beschrijving

Autocult 10002 Mercedes Benz OP312 Van Rooijen

Autocult 10002 Mercedes Benz OP312 Van Rooijen

Materiaal: resin schaal 1:43 Oplage: 333 stuks wereldwijd. 

Met de naam “Huwelijksboot” was deze bootbus één van drie identieke bussen die door de Nederlandse carrosseriefabriek van Rooijen in de jaren vijftig gebouwd werden. De onderneming uit Montfort gaf daarbij blijk van een grote liefde voor de klassieke scheepsbouw.

Alleen al bij het zien van de voorkant zal de bootliefhebber zich verbazen. De bouwers hadden goed rondgekeken in het magazijn van een botenbouwer: de boeg was met houten planken betimmerd en voorzien van een scheepsluik, twee scheepstoeters en een lage reling. Terwijl de boeg van de bus deed denken aan een elegante zeilboot, gaven de twee schuin naar achteren geplaatste grote schoorstenen op het dak meer de indruk van een oceaanstomer.

Wie nog scherper op de details van de bootbus ging letten vond nog veel meer maritieme accessoires. Een glimlach ontlokten de beiden trosjes aan beide kanten bungelende autobanden die als fenders konden dienen bij het aanleggen aan een steiger, maar die bij de bus natuurlijk niet meer dan versiering waren.