vagu-modelbus

VAGU-Oudewater

De firma Verenigde Autobusdiensten Gouda-Utrecht V.A.G.U., kortweg VAGU, gevestigd te Oudewater, is een voormalig Nederlands openbaar vervoerbedrijf, in 1942 voortgekomen uit het samengaan van de busbedrijven van B. Blom te Gouda (lijn Gouda - Oudewater) en A. Zanen te Oudewater (lijn Oudewater - Utrecht).

Het busmaterieel van de VAGU was te herkennen aan de felle kleur blauw. In de jaren zeventig werd hier het standaardgeel aan toegevoegd. Het wagenpark, waarin diverse merken vertegenwoordigd waren met een carrosserie van Van Rooijen en later meestal van Domburg (beide gevestigd te Montfoort), werd toen gestandaardiseerd op het merk Leyland. Er werd tweedehands NZH-busmaterieel aangeschaft, zoals een vijftal Leyland-Werkspoor bolramer-streekbussen, kortere Leyland-Verheul bussen en zelfs exemplaren die eigendom van de NHADO waren geweest en via NACO en NZH bij hun vierde eigenaar terechtkwamen. In de latere jaren zeventig schafte de VAGU echter ook nieuw materieel aan: Leyland-standaard streekbussen met een zelfdragende opbouw van de carrosseriefabrieken Domburg te Montfoort en Den Oudsten te Woerden, deels via de inkooporganisatie van de ESO. In 1985 werden als laatste drie Den Oudsten-bussen op een DAF MB200-chassis aangeschaft.

VAGU 76 HB Model Leyland / den Oudsten Semi Tour NS serie 27/28 - 2900

HB Model
VAGU-76
    Levertijd:Uitsluitend op bestelling
Bestel uw model
  • Beschrijving
  • Meer details
  • Specificaties
HB Model VAGU 76 Leyland / den Oudsten Semi Tour NS serie 2800 VAGU
Niet vooruit betalen. U ontvangt bericht zodra het model klaar is.

Verenigde Autobusdiensten Gouda-Utrecht V.A.G.U

Busnummer: 76 Lijn: 180 Bestemming: Oudewater

Uitvoering: Streekgeel

Schaal: 1:43

Model uitsluitend op bestelling leverbaar. Langere levertijd.

Verzendadvies: afhalen op de beurzen of op kantoor i.v.m. beschadiging tijdens transport.

foto: model in schaal 1:87

HB Model levert modellen in resin in de maatvoering: 1:43 via Modelbus.nl De modellen zijn handgemaakt en worden voorzien van decals overeenkomstig de te kiezen uitvoering.

Leverbaar zijn modellen van o.a. Crossley de Schelde, Crossley Aviolanda, de MB 200 modellen in diverse types en dito maatschappijen. Verder de LV 1000 serie in streekgeel, en diverse andere modellen. Bijzonder is de uitvoering van de GTW Krupp. De Hainje CSA 2 van diverse stadsdiensten.

Modellen zijn handwerk en hebben een langere levertijd.

Fabrikant:

HB Model

Herkomst:

Tsjechië

Materiaal:

Resin handwerk

Schaal: 1:43